Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017, 3:20 πμ

Απόπειρα phishing σε βάρος πελατών της Alpha Bank

alphabank

Το cybersecurity.gr σας ενημερώνει για ένα σοβαρό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά εξαπάτηση χρηστών με ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phising) προερχόμενα από την Alpha Bank. Τα emails, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου πρέπει να πληκτρολογήσει προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Η Audax Cybersecurity έχει στείλει ενημερωτικό email στους πελάτες της τράπεζας Alpha Bank και εφιστά την προσοχή τους. Αναδημοσιεύουμε τις συμβουλές με σκοπό την ενημέρωσή σας και την αποφυγή εξαπάτησή σας!

  • ΜΗΝ συμπληρώσετε κανένα στοιχείο σας σε κανένα έντυπο ή σελίδα, τα οποία λάβατε μέσω e-mail. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Alpha Bank, όπως και καμία άλλη τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο, να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως στοιχεία λογαριασμών και καρτών, κωδικούς ATM και κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες web banking, mobile banking ή phone banking.
  • Αν κάποιος έχει πληκτρολογήσει τα στοιχεία του στην ψεύτικη φόρμα που έχει εγκατασταθεί στην παραβιασμένη ιστοσελίδα, να ενημερώσει την Alpha Bank και να ζητήσει την αλλαγή όλων των κωδικών που σχετίζονται με αυτή.

Μετά από την τεχνική ανάλυση στον υπερσύνδεσμο διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιεί DNS που εμφανίζονται στη Γερμανία.

Το cybersecurity.gr σας ενημερώνει για ένα σοβαρό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά εξαπάτηση χρηστών με ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (phising) προερχόμενα από την Alpha Bank. Τα emails, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τον παραλήπτη να μεταβεί σε μια σελίδα, όπου πρέπει να…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.83 ( 2 votes)
100

Δείτε επίσης:

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο οργανισμός στο Twitter. Η λύση ακούει στο όνομα WanaKiwi και φαίνεται ότι λειτουργεί ικανοποιητικά σε ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων.

WanaKiwi: Βρέθηκε λύση για το WannaCry ransomware

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol …