Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017, 7:13 πμ

Κακόβουλες εφαρμογές στο App Store κατασκευασμένες με το XcodeGhost

Οι προσπάθειες της Apple για την εκκαθάριση του App Store από τις μολυσμένες εφαρμογές συνεχίζονται. Οι μολυσμένες εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί με το ανεπίσημο εργαλείο XcodeGhost, από τους developers της Apple. Στόχος των μολυσμένων εφαρμογών είναι η υποκλοπή δεδομένων από τις συσκευές των χρηστών. Εταιρείες ασφαλείας κάνουν λόγο για έως και 344 μολυσμένες εφαρμογές στο App Store της Apple. XcodeGhost XcodeGhost XcodeGhost XcodeGhost

Οι προσπάθειες της Apple για την εκκαθάριση του App Store από τις μολυσμένες εφαρμογές συνεχίζονται. Οι μολυσμένες εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί με το ανεπίσημο εργαλείο XcodeGhost, από τους developers της Apple. Στόχος των μολυσμένων εφαρμογών είναι η υποκλοπή δεδομένων από τις συσκευές των χρηστών. Εταιρείες ασφαλείας κάνουν λόγο για έως και 344 μολυσμένες εφαρμογές στο App Store της Apple.

Ο αριθμός των app με εμφυτευμένο malware είναι μεγάλος. Τουλάχιστον 39 είναι οι εφαρμογές με malware και σε αυτές περιλαμβάνεται ακόμη και η κινέζικη version του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds 2.

Οι μολυσμένες εφαρμογές αναφέρθηκαν αρχικά από την εταιρεία ασφαλείας Palo Alto Networks μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η κινέζικη εταιρεία που ασχολείται επίσης με την ασφάλεια, η Qihoo360 Technology, λέει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι οι μολυσμένες εφαρμογές είναι εκατοντάδες και κάνει λόγο για 344, συνολικά.

Η ερευνητές από το Sans Institute δίνουν τις ακόλουθες οδηγίες στους χρήστες iPhone:

  • Να ελέγξουν για κίνηση μέσω HTTP προς τη διεύθυνση http://init.icloud-analysis.com στα Firewall και στις καταγραφές proxy.
  • Να ελέγξουν για κίνηση προς τις εξής IP: 52.2.85.22, 52.4.74.88, 52.6.167.64, 52.68.131.221, 104.238.125.92.
  • Να απεγκαταστήσουν εφαρμογές που έχουν αναφερθεί ως κακόβουλες
  • Να αλλάξουν τα password στα website που χρησιμοποιούν οι μολυσμένες με κακόβουλο κώδικα εφαρμογές.

Πηγή: PC Magazine

Οι προσπάθειες της Apple για την εκκαθάριση του App Store από τις μολυσμένες εφαρμογές συνεχίζονται. Οι μολυσμένες εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί με το ανεπίσημο εργαλείο XcodeGhost, από τους developers της Apple. Στόχος των μολυσμένων εφαρμογών είναι η υποκλοπή δεδομένων από τις συσκευές των χρηστών. Εταιρείες ασφαλείας κάνουν λόγο για έως και…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.2 ( 2 votes)
86

Δείτε επίσης:

Στόχος κυβερνοεγκληματιών έγιναν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί κάτοχοι υπολογιστών Macintosh, την πρώτη γνωστή επίθεση του ransomware KeRanger σε συστήματα της Apple, δήλωσαν στο πρακτορείο Ειδήσεων Reuters ερευνητές της εταιρείας Palo Alto Networks Inc.

KeRanger: νέο ransomware εναντίον υπολογιστών Mac

Στόχος κυβερνοεγκληματιών έγιναν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί κάτοχοι υπολογιστών Macintosh, την πρώτη γνωστή …