Σάββατο, 24 Μάρτιος 2018, 6:08 πμ

Dell System Detect: Σοβαρή ευπάθεια στις συσκευές Dell

dell system detect

Μια εφαρμογή γνωστή, ως Dell System Detect, είναι προεγκατεστημένη σε πολλά μηχανήματα της εταιρείας Dell. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ερευνητή Tom Forbes, παλαιότερη έκδοση του Dell System Detect παρουσιάζει ευπάθεια σε επιθέσεις κατά τις οποίες ένας κακόβουλος χρήστης επιτυγχάνει να εκτελέσει απομακρυσμένα κακόβουλο κώδικα.

Πως μπορεί κάποιος κακόβουλος χρήστης να εκμεταλλευτεί την ανωτέρω ευπάθεια;

Πρακτικά τα συστήματα τα οποία έχουν την ευπαθή έκδοση του ανωτέρω εργαλείου (Dell System Detect) μπορούν να προσβληθούν από κάποιον κακόβουλο χρήστης, ο οποίος μπορεί να εκτελέσει οποιοδήποτε κακόβουλο κώδικα επιθυμεί κατευθύνοντας τον χειριστή του ευπαθούς συστήματος στην ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα για το σκοπό αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κακόβουλος χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία του χρήστη, με το οποίο μπορεί να υποκλέπτει κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κ.α..

Πως μπορούν να προστατευτούν οι χρήστες Dell μηχανημάτων;

Η Dell έχει αναβαθμίσει το ευπαθές εργαλείο Dell System Detect, οπότε οι κάτοχοι Dell μηχανημάτων θα πρέπει να το αναβαθμίσουν πατώντας εδώ.

DellSystemDetectWebpage

Μια εφαρμογή γνωστή, ως Dell System Detect, είναι προεγκατεστημένη σε πολλά μηχανήματα της εταιρείας Dell. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ερευνητή Tom Forbes, παλαιότερη έκδοση του Dell System Detect παρουσιάζει ευπάθεια σε επιθέσεις κατά τις οποίες ένας κακόβουλος χρήστης επιτυγχάνει να εκτελέσει απομακρυσμένα κακόβουλο κώδικα. Πως μπορεί κάποιος κακόβουλος χρήστης να…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.82 ( 3 votes)
95

Δείτε επίσης:

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο οργανισμός στο Twitter. Η λύση ακούει στο όνομα WanaKiwi και φαίνεται ότι λειτουργεί ικανοποιητικά σε ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων.

WanaKiwi: Βρέθηκε λύση για το WannaCry ransomware

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol …