Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018, 8:51 πμ

Duqu 2.0: Θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας η Kaspersky Lab

duqu 2.0 kaspersky

Τα συστήματα γνωστής εταιρείας antivirus, της Kaspersky Lab, παραβιάστηκαν από hacker. Η εταιρεία πιστεύει ότι στόχος της επίθεσης ήταν η κατασκοπεία των νεότερων τεχνολογιών της. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε το κακόβουλο λογισμικό Duqu 2.0.

Η Kaspersky Lab ανέφερε ότι έκανε συνεχείς ελέγχους και πιστεύει ότι ανίχνευσε την εισβολή των hacker νωρίς.

Παρότι αναγνωρίζει ότι οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχεία της, λέει ότι τα δεδομένα που έγινε φανερά σε αυτούς δεν ήταν «σε καμία περίπτωση κρίσιμα για τη λειτουργία» των προϊόντων της.

«H κατασκοπεία σε εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας είναι μία πολύ επικίνδυνη τάση», είπε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Eugene Kaspersky.

Η Kaspersky Lab τονίζει ότι το κακόβουλο λογισμικό δεν γράφει αρχεία σε δίσκους, αλλά επικάθεται στη μνήμη των προσβεβλημένων υπολογιστών.

Η Kaspersky συνδέει την επίθεση με τους δημιουργούς του Duqu Trojan, το οποίο απασχόλησε την κοινότητα το 2011, μετά από επιθέσεις σε Ιράν, Ινδία, Γαλλία και Ουκρανία.

Η εταιρεία λέει ότι το Duqu 2.0 χρησιμοποίησε ευρέως χρησιμοποιούμενα αρχεία εγκατάστασης λογισμικού της Microsoft – Microsoft Software Installer files.

Αναλυτικά για το Duqu 2.0 μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πηγή: Kaspersky Lab & PC Magazine

Τα συστήματα γνωστής εταιρείας antivirus, της Kaspersky Lab, παραβιάστηκαν από hacker. Η εταιρεία πιστεύει ότι στόχος της επίθεσης ήταν η κατασκοπεία των νεότερων τεχνολογιών της. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε το κακόβουλο λογισμικό Duqu 2.0. Η Kaspersky Lab ανέφερε ότι έκανε συνεχείς ελέγχους και πιστεύει ότι ανίχνευσε την εισβολή των hacker νωρίς.…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: Be the first one !
100

Δείτε επίσης:

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ένα μεγάλης έκτασης δίκτυο που προωθεί «μολυσμένες» από το Ztorg Trojan εφαρμογές μέσω διαφημιστικών ενεργειών. Το εξελιγμένο διαφημιστικό botnet έχει θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές με κακόβουλο λογισμικό που δημιουργεί προβολές για διαφημίσεις, κρυφές εγκαταστάσεις ή ακόμα και αγορά νέων εφαρμογών, παράγοντας έτσι κέρδος για τους δημιουργούς του.

Ztorg botnet: 1.000.000 παραβιασμένες συσκευές το τελευταίο έτος

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ένα μεγάλης έκτασης δίκτυο που προωθεί «μολυσμένες» από το …