Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 4:06 πμ

Παραβίαση ενός smartphone με ένα sms από τη GCHQ

Ο γνωστός σε όλους μας Edward Snowden ανέφερε στο ερευνητικό πρόγραμμα του BBC "Panorama" ότι η Βρετανική μυστική Υπηρεσία GCHQ έχει τη δυνατότητα να "παραβιάσει" κάθε έξυπνο κινητό (smartphone) χωρίς ο ιδιοκτήτης του να το γνωρίζει!

Ο γνωστός σε όλους μας Edward Snowden ανέφερε στο ερευνητικό πρόγραμμα του BBC «Panorama» ότι η Βρετανική μυστική Υπηρεσία GCHQ έχει τη δυνατότητα να «παραβιάσει» κάθε έξυπνο κινητό (smartphone) χωρίς ο ιδιοκτήτης του να το γνωρίζει!

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι  αυτή η «παραβίαση» επιτυγχάνεται με την αποστολή ένος μηνύματος (sms) σε ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί:
  • Ακρόαση των ήχων του χώρου οπου βρίσκεται η έξυπνη συσκευή
  • Προβολή αρχείων και ιστορικού περιήγησης
  • Προβολή μηνυμάτων και φωτογραφιών
  • Άνοιγμα της κάμερας για αποστολή φωτογραφιών
  • Γεωεντοπισμό της συσκευής
Με απλά λογια, το εργαλείο επιτρέπει στις μυστικές Υπηρεσίες που το κατέχουν να παρακολουθούν κάθε κίνηση και συνομιλία του κατόχου της συσκευής.
Επίσης, σύμφωνα με τον Snowden, οι παραπάνω δυνατότητες δίνονται απο ένα set εργαλείων που ονομάζονται «Smurf Suite» και το καθε ένα απο αυτά έχει τη δική του ονομασίας όπως:
  1. Dreamy Smurf – Επιτρέπει τη συσκευή να ανοίγει και να κλέινει
  2. Nosey Smurf – Επιτρέπει το άνοιγμα του μικροφώνου
  3. Tracker Smurf – Επιτρέπει τον γεωεντοπισμό
  4. Paranoid Smurf – Αποκρύπτει το γεγονός ότι η συσκευή παρακολουθείται απο αυτό το λογισμικό
Ο γνωστός σε όλους μας Edward Snowden ανέφερε στο ερευνητικό πρόγραμμα του BBC "Panorama" ότι η Βρετανική μυστική Υπηρεσία GCHQ έχει τη δυνατότητα να "παραβιάσει" κάθε έξυπνο κινητό (smartphone) χωρίς ο ιδιοκτήτης του να το γνωρίζει! Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι  αυτή η "παραβίαση" επιτυγχάνεται με την αποστολή ένος μηνύματος (sms) σε…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.7 ( 1 votes)
82

Δείτε επίσης:

Symantec: Απάτες με κωδικούς ανάκτησης

Symantec: Απάτες με κωδικούς ανάκτησης

Μία νέα μέθοδο που χρησιμοποιούν πλέον οι hackers για να εξαπατήσουν θύματα κινητών τηλεφώνων παρουσίασε …