Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018, 8:56 πμ

Με τριετή φυλάκιση κινδυνεύει ο « βασιλιάς του spam »

Ένοχος δήλωσε ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου ο Σάνφορντ Γουάλας από το Λας Βέγκας, γνωστός ως «βασιλιάς του spam» (Spam King), και υπεύθυνος για την αποστολή ενός συνόλου 27 εκατ. μηνυμάτων spam μέσω του Facebook. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο Γουάλας είναι αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Ο κυβερνοεγκληματίας παραπλανούσε χρήστες του Διαδικτύου έτσι ώστε να του αποκαλύπτουν τα στοιχεία login τους, που χρησιμοποιούσε για να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου μισό εκατομμύρια λογαριασμούς - τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για την αποστολή spam και σε άλλους χρήστες του Facebook.

Ένοχος δήλωσε ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου ο Σάνφορντ Γουάλας από το Λας Βέγκας, γνωστός ως « βασιλιάς του spam » (Spam King), και υπεύθυνος για την αποστολή ενός συνόλου 27 εκατ. μηνυμάτων spam μέσω του Facebook.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο Γουάλας είναι αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Ο κυβερνοεγκληματίας παραπλανούσε χρήστες του Διαδικτύου έτσι ώστε να του αποκαλύπτουν τα στοιχεία login τους (emails & κωδικούς πρόσβασης), που χρησιμοποιούσε για να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου μισό εκατομμύρια λογαριασμούς – τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιούσε για την αποστολή spam και σε άλλους χρήστες του Facebook.

Οι κατηγορίες σε βάρος του περιλαμβάνουν απάτη και «εγκληματική περιφρόνηση» σε σχέση με την κατάχρηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας. Μια από τις τακτικές του περιελάμβανε τη «στόχευση» χρηστών με ψευδή αιτήματα φιλίας, που στην πραγματικότητα ήταν συγκαλυμμένες διαφημίσεις. Η ποινή θα αποφασιστεί στις 2 Δεκεμβρίου. βασιλιάς του spam βασιλιάς του spam βασιλιάς του spam βασιλιάς του spam

Οι κατηγορίες σε βάρος του περιλαμβάνουν απάτη και «εγκληματική περιφρόνηση» σε σχέση με την κατάχρηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Μια από τις τακτικές του περιελάμβανε τη «στόχευση» χρηστών με ψευδή αιτήματα φιλίας, που στην πραγματικότητα ήταν συγκαλυμμένες διαφημίσεις.

Η ποινή θα αποφασιστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

Ένοχος δήλωσε ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου ο Σάνφορντ Γουάλας από το Λας Βέγκας, γνωστός ως « βασιλιάς του spam » (Spam King), και υπεύθυνος για την αποστολή ενός συνόλου 27 εκατ. μηνυμάτων spam μέσω του Facebook. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, ο Γουάλας είναι αντιμέτωπος με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 3.8 ( 1 votes)
88

Δείτε επίσης:

Υποκλοπή του Windows κωδικού σας μέσω του Chrome

Ο ερευνητής ασφάλειας Bosko Stankovic δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο που εξηγεί πώς ένας εισβολέας θα …