Home / Law / Law Enforcement / FeelSafe στο e-commerce: νέα δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

FeelSafe στο e-commerce: νέα δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«FeelSafe» στο e-commerce: νέα δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης από κοινού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη, με αφορμή την καμπάνια με τίτλο « FeelSafe στο e-commerce & e-banking » η οποία θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στο πλαίσιο σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο έχει υπογραφεί με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την έναρξη επικοινωνιακής καμπάνιας η οποία θα περιλαμβάνει αφενός τη λειτουργία της ιστοσελίδας www.cyberalert.gr/feelsafe και αφετέρου την ανάπτυξη πρωτοποριακής εφαρμογής για iOS & Android με τίτλο “« FeelSafe » στο e-commerce” η οποία θα αποτελέσει βασικό βήμα ενημέρωσης των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων μελών της ΕΣΕΕ.

«FeelSafe» στο e-commerce: νέα δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 3

Για το σκοπό αυτό στην εφαρμογή ενσωματώθηκαν ενημερωτικά αναδυόμενα (pop –up) μηνύματα τα οποία θα λαμβάνουν οι χρήστες που θα έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή, για άμεσους κινδύνους και απειλές σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με τον τρόπο αυτό θα ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι χρήστες σχετικά με απάτες της επικαιρότητας, παγίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και τρόποι προστασίας επιχειρήσεων. Στόχος θα είναι να θωρακιστεί ο εμπορικός κόσμος αλλά και οι καταναλωτές από παγίδες του διαδικτύου και απατηλή χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Στην εφαρμογή θα υπάρχει και ένα διαδραστικό παιχνίδι το οποίο θα ονομαστεί «SafeExpert» και το οποίο θα περιέχει ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι χρήστες θα μπορούν μέσα από αυτό το παιχνίδι να δουν αν γνωρίζουν πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια και να κάνουν τις ηλεκτρονικές τους αγορές, κυρίως με χρήση καρτών.

Τέλος, στην εφαρμογή υπάρχει online γραμμή καταγγελιών (SOS) μέσω της οποίας άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (realtime) θα μπορούν οι πολίτες μέσω μίας καινοτόμου (touchscreencall) διαδικασίας « FeelSafe », να συνδεθούν με ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (FEELSAFE), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στο οποίο εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ΔΙ.Δ.Η.Ε θα ενημερώνουν / βοηθούν / χειρίζονται υποθέσεις / απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολίτες/επιχειρήσεις σχετικά με το ηλεκτρονικό επιχειρείν άμεσα και έγκυρα.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

«FeelSafe» στο e-commerce: νέα δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 2

Επιπλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα αναπτυχθεί με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ ειδική καμπάνια με θεματολογία το «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ασφαλής χρήση του». Η καμπάνια αυτή θα απευθύνεται σε πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σχετικά με την ασφαλή τους πλοήγηση και προσαρμογή στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ειδικότερα στη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Στο περίπτερο στη ΔΕΘ θα υπάρχει χώρος με πέντε (5) tablets που θα δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να πλοηγηθούν στην ανωτέρω εφαρμογή και να εξοικειωθούν με αυτήν. Επίσης θα μπορούν να παίξουν στο «SafeExpert» και να ενημερωθούν για τις ασφαλείς online συναλλαγές και τις τρέχουσες απάτες στο διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι μέσα από την επαφή πολίτη – αξιωματικού θα δίνεται η δυνατότητα να λυθούν άμεσα και έγκυρα απορίες των παρευρισκομένων σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ασφαλή χρήση καρτών.

«FeelSafe» στο e-commerce: νέα δράση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 4

Έξω από το περίπτερο θα στηθεί οθόνη μεγάλου μεγέθους (videowall) στην οποία θα προβάλλονται τηλεοπτικά σποτ και οπτικοακουστικό υλικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και εικόνα από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνται δεκάλεπτες παρουσιάσεις [δύο (2) ανά ημέρα] από ειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας όπου και θα υπάρχει διαδραστική επικοινωνία με το κοινό μέσα από ερωταπαντήσεις αναφορικά με το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και την ασφαλή χρήση του.

Με σκοπό την μεγαλύτερη διάδοση της εφαρμογής θα υπάρχει διαθέσιμη ασύρματη σύνδεση διαδικτύου με τη χρήση της οποίας θα μπορεί το κοινό να «κατεβάζει» την εφαρμογή «FeelSafe» στα κινητά του τηλέφωνα και tablets. Στο τέλος της κάθε ημέρας θα πραγματοποιείται μια κλήρωση των ονομάτων όσων «κατέβασαν» την εφαρμογή για να κερδίσουν ένα (1) δώρο. Κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα διανέμονται στο χώρο του περιπτέρου και φυλλάδια με συμβουλές για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και την ασφαλή χρήση του καθώς και για την εφαρμογή «FeelSafe».

Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.75 ( 2 votes)

About CyberG

Check Also

MaxiDed takedown

Η MaxiDed, η αγορά που παρείχε διακομιστές για ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, διακομιστές command and control, …