Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018, 6:04 μμ

Google: Διχογνωμία με τις ευρωπαϊκές αρχές, σχετικά με την έκταση του « δικαιώματος στη λήθη »

google

Ένα έτος μετά την επίσημη αναγνώριση του από το ΔΕΚ, το δικαίωμα στη λήθη εξακολουθεί να αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα ανάμεσα στην Google και τις ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων

Ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία αναγνωρίζεται στους πολίτες της Ε.Ε. το « δικαίωμα στη λήθη », όσον αφορά την αφαίρεση των προσωπικών δεδομένων τους από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στον τεχνολογικό κολοσσό και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές συνεχίζονται.

Αν και η Google προτίθεται να συμμορφωθεί με την εν λόγω δικαστική απόφαση, προχωρώντας σύντομα στην αφαίρεση χιλιάδων συνδέσμων από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, προέκυψε ένα νέο ζήτημα, σχετικά με το εύρος της εφαρμογής του «δικαιώματος στη λήθη».

Ειδικότερα, τα ανώτερα στελέχη της Google εμμένουν στη θέση ότι οι επίμαχοι σύνδεσμοι πρέπει να αφαιρεθούν μόνο από τις ευρωπαϊκές εκδόσεις της μηχανής αναζήτησης και όχι από το κεντρικό domain, το google.com, όμως οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές των κρατών-μελών της Ε.Ε. ισχυρίζονται ότι η απόφαση του ΔΕΚ πρέπει να εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα, αλλιώς τίθεται ζήτημα υπονόμευσης της.

Μάλιστα, η Isabelle Falque-Pierrotin, επικεφαλής της εθνικής Επιτροπής Πληροφορικής και Ελευθεριών της Γαλλίας (CNIL), προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εκκινήσει επίσημη διαδικασία, ώστε να υποχρεωθεί η Google προς συμμόρφωση, καθώς όπως δήλωσε: «Επιθυμούμε η απόφαση για την αφαίρεση των επίμαχων συνδέσμων να είναι εφαρμοστέα σε όλες τις ιστοσελίδες της εταιρείας. Η στάση της εταιρείας πρέπει να αλλάξει».

Ένα έτος μετά την επίσημη αναγνώριση του από το ΔΕΚ, το δικαίωμα στη λήθη εξακολουθεί να αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα ανάμεσα στην Google και τις ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων Ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία αναγνωρίζεται στους πολίτες της Ε.Ε. το «…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: Be the first one !
100

Δείτε επίσης:

WebUSB: Πάει σε άλλο επίπεδο τη σύνδεση συσκευών!

Δυο μηχανικοί της Goolge ανέπτυξαν ένα API, το οποίο ονόμασαν WebUSB. Το WebUSB επιτρέπει κάποιον χρήστη …