Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 4:13 πμ

iOS: Μη ενημερωμένες συσκευές σοβαρή ευπάθεια για τα εταιρικά δίκτυα

Η Duo Security, μια εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια/ προστασία των προσβάσεων σε διαδικτυακές υπηρεσίες πολλών μεγάλων εταιρειών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας από τα εργαστήρια της Duo (Duo Labs). Η έρευνα εστιάζει στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα iOS στα εταιρικά δίκτυα.

Η Duo Security, μια εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια/ προστασία των προσβάσεων σε διαδικτυακές υπηρεσίες πολλών μεγάλων εταιρειών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας από τα εργαστήρια της Duo (Duo Labs). Η έρευνα εστιάζει στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα iOS στα εταιρικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω έρευνα αναφέρεται ότι μη ενημερωμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι οποίες δεν υποστηρίζονται πλέον από τις κατασκευάστριες εταιρείες, δημιουργούν ένα σημαντικό κίνδυνο για τα εταιρικά δίκτυα. Η έρευνα της Duo Labs βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από χιλιάδες πελάτες σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας αναφέρουν:

  • Περίπου οι μισοί χρήστες κινητών τηλεφώνων iPhone έχουν μη ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα (έκδοση iOS 8.3 ή παλαιότερη), η οποία αφήνει την συσκευή εκτεθειμένη σε εκατοντάδες καταγεγραμμένες ευπάθειες (vulnerabilities), συμπεριλαμβανομένης της ευπάθειας “Ins0mnia”, με την οποία ένας επιτιθέμενος μπορεί να υποκλέψει δεδομένα από τις συσκευές χρησιμοποιώντας κρυμμένες εφαρμογές.

  • Πέντε μέρες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης iOS 8.4.1, η οποία διευθέτησε 70 καταγεγραμμένες κρίσιμες ευπάθειες (συμπεριλαμβανομένων των Quicksand και Ins0mnia), μόνο το 9% των κινητών τηλεφώνων είχαν ενημερωθεί στη τελευταία έκδοση.

  • Το 31% των κινητών iPhones συνεχίζουν να χρησιμοποιούν iOS 8.2 ή και παλαιότερες εκδόσεις!

  • Από τα >700 εκατομμύρια συσκευών με λειτουργικό σύστημα iOS, τα οποία έχει πουλήσει η Apple από το 2008, τα 20 εκατομμύρια τα οποία έχουν σταματήσει να δέχονται ενημερώσεις για το λειτουργικό iOS, αφήνουν εκτεθειμένα τα εταιρικά δίκτυα σε χιλιάδες ευπάθειες, αναφέρει η έρευνα της Duo Labs

  • Τέλος αναφέρεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό στις συσκευές με λειτουργικό Android, οι οποίες δεν δέχονται ενημερώσεις διότι έχει σταματήσει η υποστήριξη τους, ανέρχεται στο 10% του συνόλου των συσκευών.

Πηγή: duosecurity

Η Duo Security, μια εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια/ προστασία των προσβάσεων σε διαδικτυακές υπηρεσίες πολλών μεγάλων εταιρειών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας από τα εργαστήρια της Duo (Duo Labs). Η έρευνα εστιάζει στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα iOS στα εταιρικά δίκτυα. Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω έρευνα αναφέρεται…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.35 ( 1 votes)
100

Δείτε επίσης:

Εφιάλτης για την Apple η διαρροή κώδικα του iOS 9

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο ζήτημα ασφαλείας του mobile λειτουργικού της, αφού μέρος …