Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018, 8:31 πμ

Νέα απάτη με «κληρώσεις» iPhone 6

1

Φαίνεται ότι ένας γνώριμος τρόπος απάτης έκανε την εμφάνισή του, και οι απατεώνες αναζητούν στο διαδίκτυο τα επόμενα θύματά τους.

2

Όπως βλέπετε, το πρώτο ύποπτο link προήλθε από το LinkedIn. Εκεί, ένας χρήστης με username Kolko Kolko, που – όπως λέει – είναι προπονητής και χρησιμοποιεί φωτογραφία γνωστού ηθοποιού, ανήρτησε μήνυμα όπου αναφέρεται ότι μετά από κλήρωση κάποιοι τυχεροί θα κερδίσουν το νέο iPhone 6.

Με αναζήτηση στο διαδίκτυο, τα ίδια links – που περιέχονται στο προαναφερθέν μήνυμα – βρέθηκαν και σε άλλους ιστοτόπους: Google Plus, Livejournal, Picasa.

Με κλικ στο σύνδεσμο, ο χρήστης οδηγείται σε μια ιστοσελίδα όπου καλείται να πάρει μέρος σε έρευνα, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί:

3

Στη σελίδα αυτή υπάρχει η επιλογή για παράλειψη (skip) της έρευνας, όμως με πάτημα στο skip ανοίγουν συνεχώς νέα παράθυρα με διαφορετικές έρευνες, ώσπου τελικά ο χρήστης φτάνει σε μια ιστοσελίδα που δεν έχει επιλογή skip:

4

Ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεται κάποιος, θα του εμφανιστούν και οι αντίστοιχες έρευνες – παγίδες. Ένας Αυστραλός, για παράδειγμα, θα έβλεπε το ακόλουθο:

5

Προσοχή, λοιπόν, γιατί η κατάσταση αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απάτη, όπου ανυποψίαστοι χρήστες μπορεί να χάσουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά. Μην πατάτε σε συνδέσμους τέτοιου είδους και να θυμάστε ότι «στο διαδίκτυο κανένας δε μοιράζει λεφτά».

Δείτε επίσης:

Η πρώτη ευπάθεια για το jailbreak επέτρεπε να εκτελείται κώδικας σε επίπεδο Kernel, αφού πρώτα είχε προηγηθεί επίσκεψη σε ιστοσελίδα με κακόβουλο λογισμικό, ενώ η δεύτερη παρείχε αυξημένα δικαιώματα πρόσβασης. pangu

Χωρίς jailbreak το iOS 9.1 λόγω… Pangu

To iOS 9.1 έγινε διαθέσιμο και, εκτός από περισσότερα emoji που ενδιαφέρουν έντονα μια μερίδα …