Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018, 8:31 πμ

Προσοχή! Απάτη σε εξέλιξη: Δωρο-επιταγή από τα LIDL

Ακόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης καταναλωτών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα λογότυπα της εταιρείας super market LIDL

Ακόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης καταναλωτών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα λογότυπα της εταιρείας super market LIDL για να πείσουν ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου ότι έχουν κερδίσει μια δωρο-επιταγή αξίας 600 ευρώ. Η διαφήμιση ζητάει από τους χρήστες να εισάγουν το κινητό τους τηλέφωνο στη φόρμα, γεγονός που παραπέμπει σε εγγραφή σε συνδρομητικές – πολυμεσικές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης («πενταψήφια»).

Προσοχή, λοιπόν, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί κάποιος και αν εισάγει τον αριθμό του, τότε θα ακολουθήσει η χρέωση στο λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου, που μπορεί να φτάσει μέχρι και 15 ευρώ την εβδομάδα!

Η εταιρεία LIDL έχει αναρτήσει σχετικό μήνυμα στην ιστοσελίδα της, όπου εξηγεί ότι πρόκειται για διαγωνισμό – απάτη και επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματά της.

Η εταιρεία LIDL έχει αναρτήσει σχετικό μήνυμα στην ιστοσελίδα της, όπου εξηγεί ότι πρόκειται για διαγωνισμό – απάτη και επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματά της.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε εξαπατηθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Συνήγορο του Καταναλωτή και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ακόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης καταναλωτών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν τα λογότυπα της εταιρείας super market LIDL για να πείσουν ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου ότι έχουν κερδίσει μια δωρο-επιταγή αξίας 600 ευρώ. Η διαφήμιση ζητάει από τους χρήστες να εισάγουν το κινητό τους τηλέφωνο στη φόρμα,…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.73 ( 3 votes)
100

Δείτε επίσης:

4ο Ετήσιο Συνέδριο – ICT SECURITY WORLD

Ενα συνέδριο με πολλές και δυνατές ομιλίες για την Ψηφιακή Ασφάλεια και την προστασία απο …