Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 10:00 πμ

NBC: Επίθεση Ρώσων hacker στα αρχεία του Πενταγώνου

NBC: Επίθεση Ρώσων hacker στα αρχεία του Πενταγώνου NBC NBC
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 25 Ιουλίου, με τους hacker να αποκτούν πρόσβαση σε 4.000 στρατιωτικά και μη, αρχεία.

Tο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει πως δέχθηκε «Κυβερνο-επίθεση» από τη Ρωσία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NBC, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η Ρωσία ξεκίνησε οργανωμένη κυβερνο-επίθεση εναντίον του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του Γενικού Επιτελείου του Πενταγώνου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 25 Ιουλίου, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε 4.000 στρατιωτικά και μη, αρχεία.

Όπως αποκάλυψαν ειδικοί, η επίθεση έγινε μέσω ενός είδους αυτοματοποιημένου συστήματος, το οποίο αποσπά με μαζικό τρόπο μεγάλες ποσότητες δεδομένων από χιλιάδες λογαριασμούς.

Πάντως, οι αμερικανικές αρχές δεν εμφανίζονται βέβαιες για το εάν οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της ρωσικής κυβέρνησης ή απλώς, έγιναν από ιδιώτες Ρώσους χάκερ.

Μετά τη αποκάλυψη της κυβερνο-επίθεσης, διατάχθηκε το άμεσο «κλείσιμο» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Πηγή: www.protothema.gr

Tο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει πως δέχθηκε «Κυβερνο-επίθεση» από τη Ρωσία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NBC, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η Ρωσία ξεκίνησε οργανωμένη κυβερνο-επίθεση εναντίον…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: Be the first one !
85

Δείτε επίσης:

Οι ειδικοί του Τμήματος Έρευνας Περιστατικών Ασφάλειας Υπολογιστών (CIID) της Kaspersky Lab έχουν περάσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια ερευνώντας πάνω από 330 περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας, που επηρέασαν κυβερνητικούς οργανισμούς, αλλά και οργανισμούς στον ιδιωτικό τομέα. Τα ευρήματά τους φανερώνουν ότι πάνω από το 95% αυτών των περιστατικών χρησιμοποιούσαν κακόβουλο λογισμικό, συχνά με επιτυχία, με στόχο την κλοπή χρημάτων. Λεπτομέρειες γι’ αυτήν την ανακάλυψη και άλλα βασικά ευρήματα έχουν συγκεντρωθεί σε έκθεση της Kaspersky Lab, με τίτλο: «Το “υπόγειο” Ρωσικό ψηφιακό έγκλημα: Πως λειτουργεί».

Ρωσόφωνο ψηφιακό έγκλημα: Το 95% των περιστατικών σχετίζεται με κλοπή χρημάτων

Οι ειδικοί του Τμήματος Έρευνας Περιστατικών Ασφάλειας Υπολογιστών (CIID) της Kaspersky Lab έχουν περάσει τα …