Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 4:06 πμ

Παρακάμψτε το passcode του iPhone με iOS9

Έχει εντοπιστεί μια σοβαρή ευπάθεια στις συσκευές με iOS με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να παρακαμψει το passcode και να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή!

Βάζοντας passcode στην iOS συσκευή σας, την προστατεύετε ενάντια σε παράνομη πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένο χρήστη. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες έχει εντοπιστεί μια σοβαρή ευπάθεια στις συσκευές με iOS, με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να παρακαμψει το passcode και να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή!

Η παράκαμψη γίνεται με την εκμετάλλευση του Siri, το οποίο μπορεί να λειτουργεί ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Τα βήματα με τα οποία παρακάμπτεται το passcode:

  1. Πατήστε το Home Button συνεχόμενα και ρωτήστε στο Siri «What time is it»
  2. Πατήστε στο ρολόι που θα σας εμφανιστεί, εν συνεχεία πατήστε το κουμπί με το σύμβολο «+» για προσθήκη νέου ρολογίου και μετά γράψτε οτιδήποτε στο πεδίο της πόλης (Choose a City field)
  3. Τώρα κάντε διπλό χτύπημα (double tap) στη λέξη που γράψατε και επιλέξτε Select All και μετά «Share«.
  4. Πατήστε το εικονίδιο ‘Message‘ και ξαναγράψτε ότιδήποτε τυχαίο στο πεδίο του «προς». Ακολούθως πατήστε Return και διπλό χτύπημα σε αυτό που πληκτρολογήσατε.
  5. Επιλέξτε  «Create New Contact«, πατήστε «Add Photo» και μετά «Choose Photo«.
  6. Απο εδώ και στο εξής μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες της συσκευής και εαν πατήστε το home button θα έχετε μπει στη συκευή χωρίς να χρειάζεται να βάλετε το Passcode!

Video επίδειξης της παράκαμψης:

Πως να αποτρέψετε την παράκαμψη του passcode;

Μέχρι η Apple να επιδιορθώσει αυτό το σφάλμα, οι κάτοχοι συσκευών με iOS μπορούν να προστατευτούν με την απενεργοποίηση του Siri όταν το κινητό είναι κλειδωμένο. Για να κάνετε αυτή τη ρύθμιση πηγαίνετε στα Settings και μετά Touch ID & Passcode.
Βάζοντας passcode στην iOS συσκευή σας, την προστατεύετε ενάντια σε παράνομη πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένο χρήστη. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες έχει εντοπιστεί μια σοβαρή ευπάθεια στις συσκευές με iOS, με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε να παρακαμψει το passcode και να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή! Η παράκαμψη γίνεται με την…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 3.9 ( 1 votes)
95

Δείτε επίσης:

Στόχος κυβερνοεγκληματιών έγιναν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί κάτοχοι υπολογιστών Macintosh, την πρώτη γνωστή επίθεση του ransomware KeRanger σε συστήματα της Apple, δήλωσαν στο πρακτορείο Ειδήσεων Reuters ερευνητές της εταιρείας Palo Alto Networks Inc.

KeRanger: νέο ransomware εναντίον υπολογιστών Mac

Στόχος κυβερνοεγκληματιών έγιναν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί κάτοχοι υπολογιστών Macintosh, την πρώτη γνωστή …