Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018, 1:20 μμ

Κρίσιμη ευπάθεια στη πλατφόρμα του Paypal

paypal vulnerability 2

Μια σοβαρή ευπάθεια αναφέρθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Paypal την eBay, με την οποία κάποιος κακόβουλος χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει οποιοδήποτε κώδικα στον application server του Paypal.

Ο εντοπισμός της ευπάθειας έγινε από έναν ανεξάρτητο ερευνητή ασφαλείας τον Milan A. Solanki. Η ευπάθεια χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμη από τη Vulnerability Lab με σκορ CVSS (Common Vulnerability Scoring System) 9,3 και επηρεάζει την υπηρεσία marketing του web-application server του Paypal.

Εντοπίζεται στο πρωτόκολλο Java Debug Wire Protocol (JDWP)  της marketing υπηρεσίας του web-application server του Paypal.

Μια επιτυχής εκμετάλλευση της ανωτέρω ευπάθειας του Paypal θα μπορούσε να επιτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη εκτέλεση κώδικα στον web-application server του paypal επιτυγχάνοντας την ολική παραβίαση του επίμαχου server!

Τι είναι το JDWP;

To JDWP είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ανάμεσα στον debugger και στην εικονική μηχανή της Java, ως ένα επίπεδο της Java Platform Debugger Architecture (JPDA).

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το JDWP δεν χρησιμοποιεί καμία αυθεντικοποίηση, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύονται οι κακόβουλοι χρήστες για την εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα στον προβληματικό server.

Ο Solanki δημιούργησε το παρακάτω βίντεο, προς απόδειξη των ισχυρισμών του:

Τέλος ο Solanki ανέφερε την ευπάθεια στην όμαδα των developer της Paypal.
Μια σοβαρή ευπάθεια αναφέρθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Paypal την eBay, με την οποία κάποιος κακόβουλος χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει οποιοδήποτε κώδικα στον application server του Paypal. Ο εντοπισμός της ευπάθειας έγινε από έναν ανεξάρτητο ερευνητή ασφαλείας τον Milan A. Solanki. Η ευπάθεια χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμη από τη Vulnerability Lab με…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.4 ( 1 votes)
91

Δείτε επίσης:

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο οργανισμός στο Twitter. Η λύση ακούει στο όνομα WanaKiwi και φαίνεται ότι λειτουργεί ικανοποιητικά σε ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων.

WanaKiwi: Βρέθηκε λύση για το WannaCry ransomware

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol …