Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017, 6:47 μμ

Επίθεση phishing με στόχο τους κατόχους καρτών Visa

Ένα μήνυμα με υποτιθέμενο αποστολέα τη Visa περίμενε σήμερα το πρωί αρκετούς χρήστες στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Ο αποστολέας του μηνύματος ενημέρωνε τον παραλήπτη ότι τα στοιχεία της κάρτας του (πιστωτικής ή χρεωστικής) έχουν υποκλαπεί και πρέπει αμέσως να προβεί σε αλλαγή τους (;). 

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για επίθεση phishing και καλούνται οι χρήστες να μην αποκαλύψουν δεδομένα της κάρτας τους. Άλλωστε, το κείμενο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι τόσο ασύντακτο, που διαβάζοντάς το κάποιος προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι δε βγαίνει κανένα απολύτως νόημα.

Επιπλέον, για να είστε 100% σίγουροι για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, επιλέξτε να αναφέρετε το μήνυμα αυτό ως απόπειρα phishing. Ακολουθεί εικόνα από την αναφορά που κάναμε εμείς μέσω του Gmail.

phishing2

 

Δείτε επίσης:

Αναδρομική έρευνα από τους ειδικούς της Kaspersky Lab δείχνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η περίοδος των γιορτών παρουσίασε αύξηση στο phishing και άλλους τύπους επιθέσεων, κάτι που υποδηλώνει ότι η τάση θα επαναληφθεί και φέτος.

Γιατί το χρηματοοικονομικό phishing αυξάνεται την περίοδο των γιορτών;

Αναδρομική έρευνα από τους ειδικούς της Kaspersky Lab δείχνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων …