Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 4:08 πμ

Popcorn Time: κατατέθηκαν οι πρώτες αγωγές εναντίον χρηστών

11 χρήστες της υπηρεσίας Popcorn Time, του Netflix των πειρατών όπως συχνά χαρακτηρίζεται, βρίσκονται στο στόχαστρο εταιρειών παραγωγής για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της ταινίας The Cobbler κατέθεσαν αγωγή εναντίον των 11 χρηστών σε δικαστήριο του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, για την αντιγραφή και διανομή της ταινίας χωρίς άδεια. Στην αγωγή, με την οποία οι ενάγοντες ζητούν 150.000 δολάρια ως αποζημίωση, δεν αναφέρονται τα ονόματα των χρηστών, αλλά μόνο οι διευθύνσεις IP τους, η ημερομηνία και η ώρα που απέκτησαν πρόσβαση στο παράνομο υλικό. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Popcorn Time είναι μία ιδιαίτερα εύχρηστη πλατφόρμα για την αναζήτηση και την πρόσβαση σε περιεχόμενο που καλύπτεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (ταινίες, σειρές), η οποία έχει προκαλέσει μία σημαντική αύξηση στην online πειρατεία τους τελευταίους μήνες.

11 χρήστες της υπηρεσίας Popcorn Time, του Netflix των πειρατών όπως συχνά χαρακτηρίζεται, βρίσκονται στο στόχαστρο εταιρειών παραγωγής για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της ταινίας The Cobbler κατέθεσαν αγωγή εναντίον των 11 χρηστών σε δικαστήριο του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, για την αντιγραφή και διανομή της ταινίας χωρίς άδεια.

Στην αγωγή, με την οποία οι ενάγοντες ζητούν 150.000 δολάρια ως αποζημίωση, δεν αναφέρονται τα ονόματα των χρηστών, αλλά μόνο οι διευθύνσεις IP τους, η ημερομηνία και η ώρα που απέκτησαν πρόσβαση στο παράνομο υλικό.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Popcorn Time είναι μία ιδιαίτερα εύχρηστη πλατφόρμα για την αναζήτηση και την πρόσβαση σε περιεχόμενο που καλύπτεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (ταινίες, σειρές), η οποία έχει προκαλέσει μία σημαντική αύξηση στην online πειρατεία τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: www.lawspot.gr

11 χρήστες της υπηρεσίας Popcorn Time, του Netflix των πειρατών όπως συχνά χαρακτηρίζεται, βρίσκονται στο στόχαστρο εταιρειών παραγωγής για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της ταινίας The Cobbler κατέθεσαν αγωγή εναντίον των 11 χρηστών σε δικαστήριο του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, για την αντιγραφή και διανομή…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
90