Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 10:05 πμ

Εντοπίστηκε POS malware που χτυπά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τα Cherry Picker και AbaddonPOS malware, εντοπίστηκαν [πάλι] την προηγούμενη εβδομάδα, και είναι ικανά να υποκλέπτουν στοιχεία συναλλαγών που γίνονται με κάρτες, γράφει το The Register. pos pos pos

Τα Cherry Picker και AbaddonPOS malware, εντοπίστηκαν [πάλι] την προηγούμενη εβδομάδα, και είναι ικανά να υποκλέπτουν στοιχεία συναλλαγών που γίνονται με κάρτες, γράφει το The Register.

To Cherry Picker δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά, καθώς έχει στοχοποιήσει τις ηλεκτρονικές πληρωμές λιανικής από το 2011. Πλέον, το Cherry Picker εμφανίζεται ισχυρότερο με “anti-analysis tricks”, μηχανισμούς αντίστασης και αποδοτικότερους τρόπους υποκλοπής των στοιχείων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, γράφει το ρεπορτάζ.

Ο ερευνητής Eric Merritt της Trustwave λέει ότι το malware είναι πολύ καλά δουλεμένο στο να εξαφανίζει τα στοιχεία του μετά από μια επίθεση. Το malware χτυπά συστήματα με Windows 7 και XP – στην τελευταία περίπτωση είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Στόχος του είναι λιανοπωλητές τροφίμων, λέει το ρεπορτάζ.

Το AbaddonPOS ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές της Proofpoint, οι οποίοι λένε ότι το είδος της επίθεσης είναι σπάνιο και αφορά πολλούς στόχους για μια μικρή χρονική περίοδο. Οι ερευνητές λένε ότι οι κυβερνοεγληματίες χρησιμοποιούν την εορταστική περίοδο για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Οι στόχοι στην Αμερική είναι πιο ευάλωτοι στο POS malware λόγω της τεχνολογίας EMV που χρησιμοποιείται στις κάρτες.

Με πληροφορίες από το PC Magazine

Τα Cherry Picker και AbaddonPOS malware, εντοπίστηκαν [πάλι] την προηγούμενη εβδομάδα, και είναι ικανά να υποκλέπτουν στοιχεία συναλλαγών που γίνονται με κάρτες, γράφει το The Register. To Cherry Picker δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά, καθώς έχει στοχοποιήσει τις ηλεκτρονικές πληρωμές λιανικής από το 2011. Πλέον, το Cherry Picker…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
87

Δείτε επίσης:

Έντονα ανοδική τάση και ωριμότητα εμφανίζει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποδεικνύοντας ότι ο Έλληνας καταναλωτής αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο, και μάλιστα «μελετημένα». Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρονικής κατανάλωσης έχει αυξηθεί, μαζί και η αξία των αγορών της.

Στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο με βασικό κριτήριο την ασφάλεια των συναλλαγών

Έντονα ανοδική τάση και ωριμότητα εμφανίζει η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποδεικνύοντας ότι ο Έλληνας …