Σάββατο, 24 Μάρτιος 2018, 6:17 πμ

Ενημερώσεις ασφαλείας για το Safari κυκλοφόρησε η Apple

Apple Releases Security Updates for Safari
Apple Releases Security Updates for Safari

Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για το Safari προκειμένου να επιδιορθώσει πολλαπλές ευπάθειες του γνωστού περιηγητή. Ένας κακόβουλος χρήστης εκμεταλλευόμενος αυτές τις ευπάθειες θα μπορούσε να επιτύχει απομακρυσμένα την εκτέλεση κώδικα ή να αποτρέψει τους χρήστες να διαπιστώνουν ότι μια ιστοσελίδα είναι παγίδα – phishing.

Τι περιλαμβάνουν οι ενημερώσεις;

Ενημερώσεις κυκλοφόρησαν για τα ακόλουθα:

  •     Safari 8.0.4 για OS X Mountain Lion v10.8.5
  •     Safari 7.1.4 για OS X Mavericks v10.9.5
  •     Safari 6.2.4 για OS X Yosemite v10.10.2

Το CyberSecurity.gr προτείνει στους χρήστες και τους διαχειριστές πληροφοριακών συστημάτων να διαβάσουν την επίσημη ανακοίνωση της Apple σχετικά με την ενημέρωση ασφαλείας, HT204560.

Ενεργοποίηση προστασίας από phishing

Στον ιστότοπο της Apple διαβάζουμε τα εξής, αναφορικά με την ενεργοποίηση προστασίας από phishing:

Για να ενεργοποιήσετε την προστασία από το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), πατήστε Ρυθμίσεις > Safari και ενεργοποιήστε την Προειδοποίηση δόλιου ιστότοπου. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία προστασίας από ηλεκτρονικό ψάρεμα στο Safari θα προβάλλει μια ειδοποίηση, αν υπάρχει υποψία ότι ο ιστότοπος που επισκέπτεστε είναι ιστότοπος ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Για να την απενεργοποιήσετε, πατήστε ξανά «Προειδοποίηση δόλιου ιστότοπου».

Επισημαίνεται ότι το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι μια απόπειρα απάτης με σκοπό την υποκλοπή των προσωπικών στοιχείων σας, όπως είναι τα συνθηματικά, τα στοιχεία λογαριασμού ή τα ονόματα χρήστη. Οι δόλιοι ιστότοποι δίνουν την εντύπωση ότι είναι κανονικές υπηρεσίες, όπως τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή πάροχοι υπηρεσιών email.

Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για το Safari προκειμένου να επιδιορθώσει πολλαπλές ευπάθειες του γνωστού περιηγητή. Ένας κακόβουλος χρήστης εκμεταλλευόμενος αυτές τις ευπάθειες θα μπορούσε να επιτύχει απομακρυσμένα την εκτέλεση κώδικα ή να αποτρέψει τους χρήστες να διαπιστώνουν ότι μια ιστοσελίδα…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
100

Δείτε επίσης:

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο οργανισμός στο Twitter. Η λύση ακούει στο όνομα WanaKiwi και φαίνεται ότι λειτουργεί ικανοποιητικά σε ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων.

WanaKiwi: Βρέθηκε λύση για το WannaCry ransomware

Ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων που έχουν μολυνθεί από το WannaCry ransomware κοινοποίησε χθες η Europol …