Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2017, 4:41 πμ

Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα cybersecurity.gr, προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης, τους οποίους ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων της διαδικτυακής πύλης cybersecurity.gr καλείται να διαβάσει προσεκτικά και μόνο εφόσον συμφωνεί με το περιεχόμενό τους και συναφώς δηλώσει ότι τους αποδέχεται πλήρως, δύναται να προβεί σε επίσκεψη/χρήση των σελίδων/υπηρεσιών.

Εισαγωγή

Οι ήδη υπάρχουσες καθώς και οποιεσδήποτε νέες υπηρεσίες συμπεριληφθούν στο cybersecurity.gr υπόκεινται στους παρόντες όρους χρήσης, εκτός αν ρητά αναφέρεται το αντίθετο. Ο επισκέπτης/χρήστης των υπηρεσιών του cybersecurity.gr κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων/υπηρεσιών παρέχεται «όπως είναι» και το cybersecurity.gr αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με περιορισμένη χρονική διάρκεια, διαγραφή, τυχόν κακή απόδοση ή αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή/και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων/υπηρεσιών.

Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την ευθύνη πρόσβασης στις υπηρεσίες του cybersecurity.gr και η σχετική πρόσβαση μπορεί να απαιτεί την καταβολή τελών σε τρίτους φορείς (π.χ. παροχείς υπηρεσιών internet, χρέωση χρόνου παραμονής στο internet). Ο επισκέπτης/χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη πληρωμής των σχετικών τελών. Επίσης, ο επισκέπτης/χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον προσωπικό εξοπλισμό του με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα που του επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του cybersecurity.gr.

Προσωπικά Δεδομένα

Η αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης του cybersecurity.gr περιλαμβάνει ρητώς και την πολιτική προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή παρουσιάζεται και ενημερώνεται εδώ. Ειδικότερα:

Εγγραφή Μέλους

Εφόσον ο επισκέπτης/χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στην/στις υπηρεσία/ες του cybersecurity.gr συμφωνεί να: α) παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται από το cybersecurity.gr στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στα περιεχόμενα/υπηρεσίες του και εξυπηρέτησής του και β) διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη. Τα στοιχεία αυτά είναι: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επεξεργασία δεδομένων

Τα ανωτέρω ή και τυχόν άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που οι χρήστες κοινοποιούν στην ιστοσελίδα cybersecurity.gr κατά την εγγραφή τους ως μελών και υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων θα τηρηθούν σε αρχείο και θα αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Με την υποβολή της αίτησης εγγραφής μέλους και των δεδομένων του ο χρήστης συναινεί στην εκ μέρους ιστοσελίδα cybersecurity.gr επεξεργασία των στοιχείων αυτών για τους σκοπούς τους οποίους αιτείται. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης έχει δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα προσωπικά του δεδομένα και δικαιούται να προβαίνει σε έγγραφες αντιρρήσεις σχετικά με τη χρήση των δεδομένων αυτών, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 13 του ανωτέρω νόμου.

Λογαριασμός Μέλους

Το cybersecurity.gr παρέχει στους χρήστες του υπηρεσίες μελών, κατόπιν αποδοχής των όρων χρήσης του δικτυακού τόπου και ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταχώρησης των στοιχείων τους. Μόλις ο επισκέπτης/χρήστης ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής που έχει ορίσει το cybersecurity.gr, θα παραλάβει επιβεβαίωση ενός προσωπικού κωδικού πρόσβασης (password) και του ονόματος χρήσης (username) που ο ίδιος θα έχει ορίσει. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήστη και γενικότερα τον λογαριασμό τους (member account). Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το cybersecurity.gr για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Log out). Το cybersecurity.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

Ειδικότερες υποχρεώσεις και ευθύνη των χρηστών

Είναι αμοιβαίως αποδεκτό και κατανοητό ότι, παρόλο που το cybersecurity.gr παρέχει στους χρήστες/μέλη του την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για ανάρτηση/δημοσίευση περιεχομένου, όλες οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα μηνύματα και όλο το περιεχόμενο, είτε αναρτάται δημόσια είτε μεταφέρεται ιδιωτικά, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο το περιεχόμενο πηγάζει. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης/μέλος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών του cybersecurity.gr. Το cybersecurity.gr δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει το σύνολο του περιεχομένου που αναρτάται από τους χρήστες/μέλη του στις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, οπότε δεν εγγυάται την ακρίβεια, την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα τέτοιου περιεχομένου.

Ο χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι το cybersecurity.gr και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα (όχι υποχρέωση) της αποκλειστικής επιλογής άρνησης ανάρτησης/δημοσίευσης ή μετακίνησης ή διαγραφής οποιουδήποτε περιεχομένου διατίθεται μέσω των υπηρεσιών του. Επίσης, το cybersecurity.gr και οι αρμόδιοι συνεργάτες του διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει τους παρόντες όρους χρήσης.

Ο χρήστης/μέλος αποδέχεται ότι σε περίπτωση που τυχόν εκτεθεί σε περιεχόμενο προσβλητικό, ανήθικο ή παράνομο, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του cybersecurity.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο το cybersecurity.gr. Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε λάθος ή παραλείψεις σε οποιοδήποτε περιεχόμενο ή για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία που τυχόν προκύψουν από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου που αναρτάται, αποστέλλεται, μεταφέρεται ή άλλως καθίσταται διαθέσιμο από τους χρήστες/μέλη στις υπηρεσίες του χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του cybersecurity.gr. Σε περίπτωση πoυ το cybersecurity.gr λάβει ειδοποίηση ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο προκαλεί ηθική βλάβη ή άλλη ζημία σε τρίτο πρόσωπο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στην άμεση διαγραφή του περιεχομένου αυτού και ταυτόχρονα να διακόψει τη λειτουργία του λογαριασμού του χρήστη/μέλους ο οποίος παραβιάζει τους όρους του παρόντος.

Ο χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται τη διεθνή φύση του Διαδικτύου (internet) και δεσμεύεται να σέβεται και να τηρεί πιστά τους τοπικούς κανόνες δεοντολογίας κάθε κράτους. Συγκεκριμένα, ο χρήστης/μέλος δεσμεύεται να ακολουθεί πιστά τη νομοθεσία που αφορά την μετάδοση δεδομένων από την Ελλάδα και την Ευρώπη προς τρίτα κράτη.

Διάρκεια

Ο χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι το cybersecurity.gr διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του/των κωδικών πρόσβασης στις υπηρεσίες του ή/και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες/μέλη εφόσον κρίνει ότι έχουν παραβιάσει τους παρόντες όρους χρήσης.

Διαφημίσεις Τρίτων

Το cybersecurity.gr δεν έχει καμία ευθύνη για την επικοινωνία του χρήστη/μέλους με τους τρίτους παροχείς υπηρεσιών που διαφημίζονται στο cybersecurity.gr και για την οποιαδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ τους σχέση.

Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας – Σήματα

Εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων), όλο το περιεχόμενο του cybersecurity.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων αυτού του δικτυακού τόπου, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα και σήματα υπηρεσιών του cybersecurity.gr και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών.

Αποκλεισμός Ευθύνης για Πληροφορίες/Συμβουλές

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο cybersecurity.gr αποτελούν μία προσφορά προς τον επισκέπτη/χρήστη του cybersecurity.gr και γενικά προς την κοινότητα των χρηστών του Internet και δε δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως έγκυρες πληροφορίες ή/και συμβουλές ούτε υποκρύπτουν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προτροπή για οποιασδήποτε μορφής σχετικές πράξεις. Το cybersecurity.gr προσφέρει τη δυνατότητα στα εγγεγραμμένα μέλη του να συλλέγουν, επεξεργάζονται και δημοσιεύουν σε αυτό το περιεχόμενο τους, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να εγγυάται την αρτιότητα, την πληρότητα, την επάρκεια και γενικά την καταλληλότητα αυτού και την απουσία ενδεχομένων λαθών πολύ δε περισσότερο λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου όγκου του, καθώς και της συμμετοχής και τρίτων φορέων (φυσικών ή νομικών προσώπων, δηλαδή των εγγεγραμμένων μελών) κατά την πρωτογενή παραγωγή και συλλογή του. Συνεπώς, οι επισκέπτες/χρήστες του cybersecurity.gr, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών.

Σύνδεσμοι Προς Άλλους Δικτυακούς Τόπους

Το cybersecurity.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω συνδέσμων ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το cybersecurity.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά καθ’ οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Υπηρεσίες και Σελίδες Προσωπικού Χαρακτήρα και Περιεχομένου

Ο χρήστης/μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι το cybersecurity.gr μπορεί να υιοθετήσει νέους όρους χρήσης των υπηρεσιών του συμπεριλαμβανομένων των χρονικών ορίων που θα διατηρούνται στις υπηρεσίες του cybersecurity.gr τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), τα μηνύματα (forums), οι σελίδες χρηστών, ή/και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που αναρτά ή/και δημοσιεύει ο χρήστης/μέλος. Επίσης, το cybersecurity.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τα επιτρεπόμενα όρια που αφορούν το μέγεθος και τον αριθμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) που μπορεί να αποστέλλει ο χρήστης/μέλος από τον λογαριασμό του, των μηνυμάτων ή/και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που αναρτά και δημοσιεύει ο χρήστης/μέλος στις υπηρεσίες του cybersecurity.gr. Το cybersecurity.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση, τα όρια αποθηκευτικού χώρου περιεχομένου που παρέχει μέσω των υπηρεσιών του στους χρήστες/μέλη.

Μη Προσωπικά Δεδομένα

Κατά την πρώτη επίσκεψη ή χρήση της Ιστοσελίδας cybersecurity.gr, ενδέχεται να τοποθετηθούν στον υπολογιστή του χρήστη ορισμένες πληροφορίες, ευρέως γνωστές ως ‘cookies’ (αρχεία αναγνώρισης). Τα ‘cookies’ αυτά θα αποστέλλονται αυτόματα από τον υπολογιστή του χρήστη στην Ιστοσελίδα, κάθε φορά που ο χρήστης επιλέγει να ξαναεπισκεφτεί τη συγκεκριμένη Ιστοσελίδα. Τα ‘cookies’ παρέχουν πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο και το χρόνο που ένας χρήστης επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη Ιστοσελίδα, ενώ συγχρόνως επιτρέπουν να ελέγχεται πόσοι χρήστες συνολικά έχουν επισκεφτεί την Ιστοσελίδα . Η τεχνολογία αυτή συλλέγει τις πληροφορίες αθροιστικά και δεν συλλέγει προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες να επιτρέπουν τον προσδιορισμό της ταυτότητας συγκεκριμένου πρόσωπου. Η cybersecurity.gr ευελπιστεί, μέσω των πληροφοριών που συλλέγει με τη μέθοδο αυτή, να βελτιώσει την ποιότητα της Ιστοσελίδας της και των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Εφαρμοστέο Δίκαιο και Λοιποί Όροι

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του cybersecurity.gr, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ του cybersecurity.gr και του επισκέπτη/χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του και δεσμεύει αυτούς.

Διάβασα τους ανωτέρω όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας, συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων μου και δηλώνω ρητά και ανεπιφύλακτα ότι συμφωνώ με το περιεχόμενό τους και τους αποδέχομαι πλήρως, επιθυμώ δε να έχω πρόσβαση στις υπηρεσίες της παρούσας διαδικτυακής πύλης cybersecurity.gr. Ιδίως δηλώνω ότι συναινώ στη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων μου προσωπικού χαρακτήρα που κοινοποιώ στην πάροχο των υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης με την εγγραφή μου ως μέλους και την υποβολή κάθε αίτησής μου.

Τέλος εαν στην ιστοσελίδα cybersecurity.gr θίγονται τα πνευματικά σας δικαιώματα ή σας απασχολεί οποιοδήποτε θέμα που αφορά την εύρυθμη και ορθή χρήση της ιστοσελίδας, παρακαλούμε για την άμεση επικοινωνία στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο «info[at]cybersecurity.gr«για την άμεση επίλυση του αιτήματος σας. 

Copyright © 2015 cybersecurity.gr