Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 10:05 πμ

Ένα απλό μήνυμα «κρασάρει» iPhone & iPad

ios-crash-text

Ένα νέο bug εντοπίστηκε στο iOS το οποίο προκαλεί επανεκκίνηση στο iPhone ή «κρασάρισμα» της εφαρμογής μηνυμάτων (Message.app)! Κι αυτό χωρίς να μπορείτε να παρέμβετε!

Μετά την επανεκκίνηση και εφόσον προσπαθήσετε να δείτε τα μηνύματά σας, τότε ξανα-προκαλείται αυτόματα  επανεκκίνηση ή κλείσιμο της εφαρμογής μηνυμάτων (Message.app), με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που σας στέλνουν.

Το bug αυτό ξεκίνησε να γίνεται ευρέως γνωστό μετά από τη δημοσιοποίηση των «απαγορευμένων» χαρακτήρων στην ιστοσελίδα Reddit.

Ποιο είναι το μήνυμα που προκαλεί είτε την επανεκκίνηση, είτε το «κρασάρισμα» της εφαρμογής μηνυμάτων των iPhone και iPad;

Το μήνυμα περιέχει την παρακάτω ακολουθία χαρακτήρων:

Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ

Επειδή δεν έχει υπάρξει ακόμη ενημέρωση του iOS από την Apple, μια προσωρινή λύση σε αυτό το bug εάν κάποιος σας έστειλε το επίμαχο μήνυμα είναι:

  1. Να ανοίξετε την εφαρμογή σημειώσεων
  2. Να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση και να γράψετε οτιδήποτε θέλετε (πλην των παραπάνω χαρακτήρων!)
  3. Να πατήσετε αποθήκευση της σημείωσης και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας το εικονίδιο του διαμοιρασμού (βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης) να στείλετε την σημείωση ως SMS σε κάποιο κινητό τηλέφωνο
  4. Τέλος, μετά την αποστολή της σημείωσης, θα μπορείτε και πάλι να ανοίξετε τα μηνύματα σας. (Διαγράψτε το κακόβουλο μήνυμα που σας έστειλαν χωρίς να το ανοίξετε)

 

Ένα νέο bug εντοπίστηκε στο iOS το οποίο προκαλεί επανεκκίνηση στο iPhone ή "κρασάρισμα" της εφαρμογής μηνυμάτων (Message.app)! Κι αυτό χωρίς να μπορείτε να παρέμβετε! Μετά την επανεκκίνηση και εφόσον προσπαθήσετε να δείτε τα μηνύματά σας, τότε ξανα-προκαλείται αυτόματα  επανεκκίνηση ή κλείσιμο της εφαρμογής μηνυμάτων (Message.app), με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δείτε τα μηνύματα που σας…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.75 ( 1 votes)
100

Δείτε επίσης:

Εφιάλτης για την Apple η διαρροή κώδικα του iOS 9

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο ζήτημα ασφαλείας του mobile λειτουργικού της, αφού μέρος …