Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018, 1:24 μμ

Truecaller: αναγκαία η αναβάθμιση λόγω ευπάθειας

Ευπάθεια στην εφαρμογή Truecaller εντόπισε η εταιρεία ασφαλείας Cheetah Mobile. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το Truecaller app χρησιμοποιεί το IMEI της συσκευής για να κάνει συσχετισμούς ταυτότητας με τους χρήστες.

Ευπάθεια στην εφαρμογή Truecaller εντόπισε η εταιρεία ασφαλείας Cheetah Mobile. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το Truecaller app χρησιμοποιεί το IMEI της συσκευής για να κάνει συσχετισμούς ταυτότητας με τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με πρόσβαση στο IMEI της συσκευής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του χρήστη ρητά.

Η ευπάθεια μπορεί να επιτρέψει στους hackers να υποκλέψουν και να τροποποιήσουν στοιχεία, όπως ονόματα λογαριασμών, το φύλο του χρήστη, emails, εικόνες, διευθύνσεις, κλπ. Επίσης, οι hackers μπορούν να αλλάξουν ρυθμίσεις σε apps, να κάνουν δεκτά spam, ή να τροποποιήσουν blacklists των χρηστών.

Η εταιρεία έχει διορθώσει το bug, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν update στην έκδοση που έγινε διαθέσιμη στις 22 Μαρτίου [ή μεταγενέστερη] για να προστατευτούν.

Σύμφωνα με την Truecaller, δεν έχει αναφερθεί κάποια κλοπή δεδομένων εξαιτίας αυτής της ευπάθειας.

Ευπάθεια στην εφαρμογή Truecaller εντόπισε η εταιρεία ασφαλείας Cheetah Mobile. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το Truecaller app χρησιμοποιεί το IMEI της συσκευής για να κάνει συσχετισμούς ταυτότητας με τους χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με πρόσβαση στο IMEI της συσκευής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες, χωρίς να ζητηθεί…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.35 ( 1 votes)
95

Δείτε επίσης:

Ένα απλό μήνυμα «κρασάρει» iPhone & iPad

Ένα νέο bug εντοπίστηκε στο iOS το οποίο προκαλεί επανεκκίνηση στο iPhone ή «κρασάρισμα» της εφαρμογής μηνυμάτων (Message.app)! …