Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018, 7:11 πμ

Unfriend Alert: adware άλλα «υπόσχεται» & άλλα κάνει!

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!

Μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Unfriend Alert υπόσχεται να σας ενημερώνει αμέσως μόλις κάποιος στο Facebook σας αφαιρέσει από τη λίστα των φίλων του. Φυσικά πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, που ανήκει στην κατηγορία των adware. Μην επιχειρήσετε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, καθώς σκοπός του είναι να προβάλει διαφημίσεις, άσχετες με τον ιστότοπο που επισκέπτεσθε, χωρίς να αποκλείεται και η υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

Διαφήμιση για το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε ιστότοπο. Μόλις ο χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμιση, τότε θα μεταφερθεί στον ιστότοπο www.yougotunfriended.com όπου είναι διαθέσιμο το εν λόγω λογισμικό.

Κατά την εγκατάσταση του λογισμικού Unfriend Alert ο χρήστης ειδοποιείται ότι πρόκειται για εφαρμογή που προβάλει διαφημίσεις (“is supported by high quality advertising”).

main

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!  3

Στην επιφάνεια εργασίας εμφανίζεται η ακόλουθη συντόμευση:

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!  5

Αυτή είναι πρώτη οθόνη που βλέπει ο χρήστης:

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!  4

Το να δώσει κάποιος τα στοιχεία πρόσβασής του στο λογαριασμό του Facebook είναι μια πολύ άσχημη ιδέα! Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι λειτουργεί το πρόγραμμα:

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!  6

Με ένα προσεκτικότερο, όμως, έλεγχο μέσω Wireshark, φαίνεται ότι τα credentials δε στέλνονται απευθείας στο Facebook, αλλά προς τον ιστότοπο www.yougotunfriended.com .

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!  7

Η εφαρμογή, μάλιστα, δεν εμφανίζεται στη αντίστοιχη λίστα στο Facebook. Εύκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει ότι το Unfriend Alert υπάρχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του.

Αν εγκαταστήσατε το Unfriend Alert, συνίσταται η χειροκίνητη αφαίρεσή του προγράμματος μέσω του Πίνακα Ελέγχου και παράλληλα η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας στο Facebook, το ταχύτερο δυνατό.

Unfriend Alert: adware που άλλα «υπόσχεται» και άλλα κάνει!  8

Πηγή: Malwarebytes

Μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Unfriend Alert υπόσχεται να σας ενημερώνει αμέσως μόλις κάποιος στο Facebook σας αφαιρέσει από τη λίστα των φίλων του. Φυσικά πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό, που ανήκει στην κατηγορία των adware. Μην επιχειρήσετε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, καθώς σκοπός του είναι να προβάλει…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.64 ( 4 votes)
100

Δείτε επίσης:

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία Judy φαίνεται ότι μολύνει αυτές τις μέρες εκατομμύρια Android smartphones παγκοσμίως. Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας Check Point, το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί μολυσμένες συσκευές για να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό απατηλών κλικ σε διαφημίσεις, δημιουργώντας έσοδα για τους δημιουργούς του.

Judy adware: μολυσμένα apps στο Google Play

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία Judy φαίνεται ότι μολύνει αυτές τις μέρες εκατομμύρια …