Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 4:07 πμ

USB Killer 2.0 ή «πως να καταστρέψετε έναν υπολογιστή»

Τα USB Stick είναι ένας γνωστός μηχανισμός μόλυνσης υπολογιστών με malware. Όμως το συγκεκριμένο USB μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας με έναν διαφορετικό και κάπως… πιο μόνιμο τρόπο. Το USB Killer 2.0 είναι ένα ειδικού τύπου USB το οποίο μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή της σύνδεσης. Σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή της σύνδεσης του σε μία θύρα USB του υπολογιστή, το συγκεκριμένο USB Stick μεταφέρει σε αυτό αρνητική τάση 220V.

Τα USB Stick είναι ένας γνωστός μηχανισμός μόλυνσης υπολογιστών με malware. Όμως το συγκεκριμένο USB Killer 2.0 μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας με έναν διαφορετικό και κάπως…  πιο μόνιμο τρόπο.

Το USB Killer 2.0 είναι ένα ειδικού τύπου USB το οποίο μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή της σύνδεσης. Σε ελάχιστο χρόνο από τη στιγμή της σύνδεσης του σε μία θύρα USB του υπολογιστή, το συγκεκριμένο USB Stick μεταφέρει σε αυτό αρνητική τάση 220V.

Το USB Killer 2.0 είναι αναβάθμιση της προηγούμενης έκδοσης USB Killer, η οποία χρησιμοποιούσε τη μετατροπή DC-to-DC για να κάνει «ηλεκτροπληξία» στο PC με αρνητική τάση 110V. Το USB Killer είναι δημιούργημα του ερευνητή Dark Purple. Δείτε στο video που ακολουθεί πώς «πεθαίνει» ένα IBM Thinkpad από ηλεκτροπληξία.

Το USB Killer 2.0 είναι αναβάθμιση της προηγούμενης έκδοσης USB Killer, η οποία χρησιμοποιούσε τη μετατροπή DC-to-DC για να κάνει «ηλεκτροπληξία» στο PC με αρνητική τάση 110V.

Το USB Killer είναι δημιούργημα του ερευνητή Dark Purple. Δείτε στο video που ακολουθεί πώς «πεθαίνει» ένα IBM Thinkpad από ηλεκτροπληξία.

Πηγή: PC Magazine

Δείτε επίσης:

usb 2

Συσκευές αποθήκευσης USB: η «αχίλλειος πτέρνα» των εταιρικών δικτύων

Η διαρροή δεδομένων εκ των έσω θεωρείται μια από τις σοβαρότερες απειλές για μια επιχείρηση …