Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018, 8:46 πμ

WebUSB: Πάει σε άλλο επίπεδο τη σύνδεση συσκευών!

Δυο μηχανικοί της Goolge ανέπτυξαν ένα API, το οποίο ονόμασαν WebUSB. Το WebUSB επιτρέπει κάποιον χρήστη να συνδέσει μια USB συσκευή στο διαδίκτυο με ασφάλεια παρακάμπτοντας την ανάγκη για τοπικά προγράμματα οδήγησης (drivers)! Η ανάπτυξη του WebUSB έγινε από τον Reilly Grant και τον Ken Rockot. Τι είναι το WebUSB; Σήμερα, όταν συνδέουμε μια συσκευή στον υπολογιστή μας, περιμένουμε ότι με κάποιο τρόπο θα βρει το σωστό πρόγραμμα οδήγησης (drivers) και ότι θα δουλέψει σωστά με μια WEB εφαρμογή. Για πολλές συσκευές όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, σκληρούς δίσκους, κάμερες κτλ αυτό είναι εφικτό καθότι υπάρχουν τυποποιημένα προγράμματα οδήγησης ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες συσκευές που δεν έχουν τυποποιηθεί ακόμα; Εδώ ακριβώς έρχεται η ανάγκη ύπαρξης του WebUSB, το οποίο πάει στο επόμενο επίπεδο τη σύνδεση συσκευών με το διαδίκτυο ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος, καθιστώντας τη συσκευή πραγματικά "plug and play".

Δυο μηχανικοί της Goolge ανέπτυξαν ένα API, το οποίο ονόμασαν WebUSB. Το WebUSB επιτρέπει κάποιον χρήστη να συνδέσει μια USB συσκευή στο διαδίκτυο με ασφάλεια παρακάμπτοντας την ανάγκη για τοπικά προγράμματα οδήγησης (drivers)!

Η ανάπτυξη του έγινε από τον Reilly Grant και τον Ken Rockot.

Τι είναι το WebUSB;

Σήμερα, όταν συνδέουμε μια συσκευή στον υπολογιστή μας, περιμένουμε ότι με κάποιο τρόπο θα βρει το σωστό πρόγραμμα οδήγησης (driver) και ότι θα δουλέψει σωστά με μια WEB εφαρμογή. Για πολλές συσκευές, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, σκληρούς δίσκους, κάμερες κ.τ.λ. αυτό είναι εφικτό καθότι υπάρχουν τυποποιημένα προγράμματα οδήγησης ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες συσκευές που δεν έχουν τυποποιηθεί ακόμα; Εδώ ακριβώς έρχεται η ανάγκη ύπαρξης του εν λόγω API, το οποίο πάει στο επόμενο επίπεδο τη σύνδεση συσκευών με το διαδίκτυο ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, καθιστώντας τη συσκευή πραγματικά «plug and play».

Η ανάπτυξη του βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδω.

 

Δυο μηχανικοί της Goolge ανέπτυξαν ένα API, το οποίο ονόμασαν WebUSB. Το WebUSB επιτρέπει κάποιον χρήστη να συνδέσει μια USB συσκευή στο διαδίκτυο με ασφάλεια παρακάμπτοντας την ανάγκη για τοπικά προγράμματα οδήγησης (drivers)! Η ανάπτυξη του έγινε από τον Reilly Grant και τον Ken Rockot. Τι είναι το WebUSB; Σήμερα, όταν…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 3.7 ( 1 votes)
92

Δείτε επίσης:

Google: ελέγξτε την ασφάλειά σας στο Διαδίκτυο

Η Google έχει αναλάβει τη δέσμευση να κάνει διαρκώς το Διαδίκτυο ένα καλύτερο και ασφαλές …