Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018, 8:42 πμ

Απαγόρευση των ελεύθερων Wi-Fi & Tor

forbidden-wifi

Η κυβέρνηση της Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το δωρεάν Wi-Fi και τη χρήση του ανώνυμου δικτύου Tor, σύμφωνα με την γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Le Monde.

Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα είχαν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με τις end-to-end υπηρεσίες κρυπτογράφησης, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις διωκτικές Αρχές.

Προτεινόμενα νομοθετήματα

Πρόταση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Σε αυτόν τον νόμο, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη χρήση του ελεύθερου και δημόσιου Wi-Fi κατά τη διάρκεια καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Επίσης, αν οι ιδιοκτήτες των δημόσιων και ελεύθερων δικτύων Wi-Fi δεν τα αποσυνδέουν (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου), θα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο λόγος πίσω από τον περιορισμό της πρόσβασης σε δωρεάν και ελέυθερα Wi-Fi έγκειται στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι ύποπτοι που τα χρησιμοποιούν για τις επικοινωνίες τους.
Πρόταση για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας: Αυτή η νομοθετική πρόταση αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει ή να μπλοκάρει την επικοινωνία μέσω του δικτύου Tor, καθώς και την απαίτηση από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) να γνωστοποιήσουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης στην αστυνομία – όχι μόνο κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση της Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το δωρεάν Wi-Fi και τη χρήση του ανώνυμου δικτύου Tor, σύμφωνα με την γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Le Monde. Μάλιστα τον προηγούμενο μήνα είχαν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με τις end-to-end υπηρεσίες κρυπτογράφησης, τονίζοντας ότι χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
95

Δείτε επίσης:

Ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας στον Mozilla Firefox, το οποίο μπορούσε να επιτρέψει σε hackers να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα σε υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα Windows, Linux και macOS, ώστε να αποκαλύψουν την ταυτότητα χρηστών του δικτύου ανωνυμίας Tor, διορθώθηκε με patch που ανέπτυξαν οι developers της Mozilla σε συνεργασία με αυτούς του Tor browser - ο οποίος βασίζεται στην ίδια μηχανή.

Κρίσιμο κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στους Mozilla Firefox και Tor browser

Ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας στον Mozilla Firefox, το οποίο μπορούσε να επιτρέψει σε hackers να …