Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018, 4:15 πμ

WikiLeaks: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για Hacking Tools της CIA

Το WikiLeaks φέρνει στη δημοσιότητα διαρροές για τα συστήματα και τους τρόπους παρακολούθησης της CIA. Το Wikileaks χαρακτηρίζει αυτήν την αποκάλυψη ως τη «μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων της CIA μέχρι σήμερα». To όνομα της διαρροής ειναι «Vault 7». Τα έγγραφα τα οποία δημοσιοποίησαν είναι 8.761 και τα οποία κατάφερε να αποσπάσει ένας πληροφοριοδότης με την ονομασία "Vault 7". Σε αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται ότι δημοφιλής συσκευές όπως το iPhone της Apple, το λειτουργικό Android της Google, τα Windows της Microsoft, ακόμα και έξυπνες τηλεοράσεις έχουν μετατραπεί σε "μικρόφωνα" παρακολούθησης! Ακόμη το WikiLeaks αποκάλυψε ότι οι διαρροές προέρχονται απο το Κέντρο για την Κυβερνοπαρακολούθηση, το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της CIA στη Βιρτζίνια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το WikiLeaks , περιγράφει πως η CIA χρησιμοποιεί τεχνικές για να παρακάμψει την κρυπτογράφηση σε εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Signal (αν και οι συγκεκριμένες εφαρμογές δεν έχουν παραβιαστεί).

Το WikiLeaks  φέρνει στη δημοσιότητα διαρροές για τα συστήματα και τους τρόπους παρακολούθησης της CIA. Το Wikileaks χαρακτηρίζει αυτή την αποκάλυψη ως τη «μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων της CIA μέχρι σήμερα». To όνομα της διαρροής ειναι «Vault 7».

Τα έγγραφα τα οποία δημοσιοποίησαν είναι 8.761 και τα οποία κατάφερε να αποσπάσει ένας πληροφοριοδότης με την ονομασία «Vault 7».  Σε αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται ότι δημοφιλής συσκευές όπως το iPhone της Apple, το λειτουργικό Android της Google, τα Windows της Microsoft, ακόμα και έξυπνες τηλεοράσεις έχουν μετατραπεί σε «μικρόφωνα» παρακολούθησης!

Ακόμη το WikiLeaks αποκάλυψε ότι οι διαρροές προέρχονται απο το Κέντρο για την Κυβερνοπαρακολούθηση, το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της CIA στη Βιρτζίνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το WikiLeaks , περιγράφει πως η CIA χρησιμοποιεί τεχνικές για να παρακάμψει την κρυπτογράφηση σε εφαρμογές όπως το WhatsApp , Signal, Telegram, Wiebo, Confide και Cloackman (αν και οι συγκεκριμένες εφαρμογές δεν έχουν παραβιαστεί).

Δείτε όλα τα αποκαλυπτικά έγγραφα εδώ: https://wikileaks.org/ciav7p1/index.html

Το WikiLeaks  φέρνει στη δημοσιότητα διαρροές για τα συστήματα και τους τρόπους παρακολούθησης της CIA. Το Wikileaks χαρακτηρίζει αυτή την αποκάλυψη ως τη «μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων εγγράφων της CIA μέχρι σήμερα». To όνομα της διαρροής ειναι «Vault 7». Τα έγγραφα τα οποία δημοσιοποίησαν είναι 8.761 και τα οποία κατάφερε να…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: 4.88 ( 3 votes)
100

Δείτε επίσης:

SCAM: Δωρεάν internet, χωρίς wifi

Μια νέα απάτη (scam) κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, η οποία διαδίδεται μέσω της εφαρμογής WhatsApp, …