Σάββατο, 24 Μάρτιος 2018, 5:53 πμ

Windows 95: 20 χρόνια από την παρουσίαση τους

Windows 95: 20 χρόνια από την παρουσίαση τους. 20 χρόνια από την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Windows 95 συμπληρώθηκαν στις 24 Αυγούστου και το cybersecurity.gr μοιράζεται μαζί σας στιγμές από 1995, τότε που ο Bill Gates παρουσίασε μπροστά σε 9000 υπαλλήλους της Microsoft και 500 δημοσιογράφους το λογισμικό που έμελε να φέρει επανάσταση στη χρήση των υπολογιστών.

20 χρόνια από την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Windows 95 συμπληρώθηκαν στις 24 Αυγούστου και το cybersecurity.gr μοιράζεται μαζί σας στιγμές από 1995, τότε που ο Bill Gates παρουσίασε μπροστά σε 9000 υπαλλήλους της Microsoft και 500 δημοσιογράφους το λογισμικό που έμελε να φέρει επανάσταση στη χρήση των υπολογιστών.

Τα Windows 95 είχαν τεράστια εμπορική επιτυχία και μέσα σε δύο χρόνια από την έκδοσή τους είχαν γίνει το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα από ποτέ. Απευθυνόταν καθαρά στους καταναλωτές, ενώ είχαν εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

20 χρόνια από την παρουσίαση τους. Τα Windows 95 είχαν τεράστια εμπορική επιτυχία και μέσα σε δύο χρόνια από την έκδοσή τους είχαν γίνει το πιο επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα από ποτέ.

Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπουμε έναν από τους πρώτους αγοραστές του λειτουργικού συστήματος στην Αυστραλία, τα μεσάνυχτα της 24ης Αυγούστου 1995.

20 χρόνια από την παρουσίαση τους. Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπουμε έναν από τους πρώτους αγοραστές του λειτουργικού συστήματος στην Αυστραλία, τα μεσάνυχτα της 24ης Αυγούστου 1995.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την εκτεταμένη χρήση των Windows 95, το ευρύ κοινό ήρθε σε επαφή με το (προϋπάρχον) φαινόμενο «blue screen of death» ή «μπλε οθόνη»!

Windows 95: 20 χρόνια από την παρουσίαση τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, με την εκτεταμένη χρήση των Windows 95, το ευρύ κοινό ήρθε σε επαφή με το (προϋπάρχον) φαινόμενο "blue screen of death" ή "μπλε οθόνη"!

Τέλος, στα Windows 95 εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο γνωστός περιηγητής διαδικτύου της εταιρείας Microsoft, Internet Explorer – ο οποίος βέβαια πρόσφατα αντικαταστάθηκε από τον Edge στα νέα Windows 10.

20 χρόνια από την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Windows 95 συμπληρώθηκαν στις 24 Αυγούστου και το cybersecurity.gr μοιράζεται μαζί σας στιγμές από 1995, τότε που ο Bill Gates παρουσίασε μπροστά σε 9000 υπαλλήλους της Microsoft και 500 δημοσιογράφους το λογισμικό που έμελε να φέρει επανάσταση στη χρήση των υπολογιστών. Τα…
Χρήσιμο
Ευανάγνωστο

User Rating: Be the first one !
86

Δείτε επίσης:

Την ετήσια έκθεση "Windows Exploitation in 2016" εξέδωσε η ESET, στην οποία συνοψίζονται τα "θετικά και αρνητικά" που παρουσιάστηκαν στο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα, τα Microsoft Windows. Στις 25 σελίδες της έκθεσης, η ESET αναλύει τις ευπάθειες που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, παρέχοντας λεπτομέρειες σχετικά με τα πιο ευάλωτα επιμέρους στοιχεία, όπως τον Internet Explorer και τα User-Mode Components των Windows.

Τα κύρια κενά ασφαλείας των Windows για το 2016

Την ετήσια έκθεση «Windows Exploitation in 2016» εξέδωσε η ESET, στην οποία συνοψίζονται τα «θετικά …